Vi skålar i rosa...

                                                                                           image92

Rosa champagne blir det i våra glas i kväll. Piper-Heidsieck Rosé Sauvage heter champagnen och jag tror det blir kanon till våra krustader som inledning på vår nyårssupé. Ska försöka spara en skvätt att skåla med vi 12 slaget också...
Vad har ni andra för bubblor i glaset ikväll?


Nyårsmenyn

                 image90

På önskelistan...

Under julhelgen hälsade vi på vänner i deras sprillans nya hus  - oj så fint de har det. Har man haft sug att göra om hemma innan så blev suget inte mindre efter det besöket. Vi är i stort behov av nya möbler till köket och det står nog överst på vår prioriteringslista. Har letat länge efter en kombination som passar men nu tror jag att jag vet vad jag vill ha. Bordet Bjursta från Ikea i kombination med Ingolf stolar tror jag dock kunde passa rätt så bra hos oss.
image89

God fortsättning

Det har inte blivit mycket bloggande på sistone... Julen har varit jättebra och vi är åter hemma efter firande hos min familj. Det är så himla skönt att vara ledig och det känns lyxigt att vi har ännu en ledig vecka tillsammans hela familjen. Vi planerar ingenting utan tar bara dagen som den kommer. Peppar peppar har barnen lyxat till det coh sovit lite längre än vanligt på morgnarna.
Idag har jag varit och handlat till nyår. Vi kommer att vara hemma för oss själva i år och bara äta och dricka gott tillsammans. Köpte en superfin bit hängmörad oxfilé till denna rätt som då skall tillagas. Återkommer i ett annat inlägg med hela vår meny :)
För övrigt är jag är jag rätt trött på alla julgrejor här hemma. Har lust att bara  packa ner tomtarna och förbereda för våren. Visst är det ett tag kvar innan vi kan andas vårluft men vi går onekligen mot ljusare tider, det känns bra.


Jullov!

Så är jullovet äntligen här! Idag är vi bara hemma och slappar. Barnen är snoriga och hängiga och jag orkar inte ta mig för särskilt mycket. Har köpt så gott som alla julklappar och har det mesta under kontroll inför jul. Eftersom vi åker bort slipper vi bekymra oss om matlagning o dyl vilket känns lyxigt. Skulle vilja köpa mig en ny outfit till julhelgen men jag vet inte om jag hinner. Barnen har jag köpt finkläder till i alla fall och det är väl det viktigaste... Har nätshoppat lite så här innan jul både från Wiells hörna och Elva små troll. I veckan har det kommit trevliga klädpaket på posten. Båda butikerna har haft fina julkalendererbjudanden. Lillasyster har fått en superfin röd plyschomlottklänning och sedan har barnen fått fina tröjor från danska Hugin och Munin. Och jag, jag fick en skön klänning från Hugin och Munin så där gick jag inte lottlös.... 
                                                                                                        
                                                                                    image88

Det är mycket nu....

Blir inte mycket bloggande nuförtiden. Finns varken tid eller ork känns det som. Alla har väl bråda tider så här dagarna innan jul gissar jag. De flesta verkar väldigt trötta och slitna också. Märker inte minst på barnen att de behöver ett reält avbrott nu. De är jättetrötta på morgnarna och dessutom hostas och hackas det. De får inte bli sjuka till jul! Idag hastade jag hem tidigt från jobbet och hämtade på dagis strax efter klockan två. Båda barnen var så nöjda att få komma hem tidigt och äta mellis. Efter mellanmålet gjorde vi apelsin nejlikor... lagom bra pyssel. Därefter var det julkort till fröknarna som skulle pysslas med. Vill gärna ge en liten present till dem nu vid terminsslut. Det är dock sammanlagt 10 fröknar som måste få något och det blir ju inte billigt direkt. Köpte 10 stycken Marabou chokladkakor som jag slagit in i kväll...
Efersom vi var hemma tidigt idag hann jag även göra en sats saffransskorpor, mums vad goda de blev och vad lätta de var att göra. När maken kom hem runt sju snåret kokade jag dessutom knäck, känner mig riktgt duktig. Har slagit in skorpor och knäck i cellofan och skall ge bort till några på jobbet i morgon samt till svärföräldrarna som hämtar barnen på dagis.
Nu ska jag försöka komma i säng, har städat här hemma och rengjort toaletterna, lagom mysig syssla så här på kvällskvisten...:(.
Sista jobbdagen innan lovet i morrn, sen är det bara avslutningen kvar, Tjohoo!!!

Årets julgran

Eftersom vi åker bort över julhelgen tog vi in granen redan idag. Ifall den har barrat bort när vi kommer hem så hinner vi njuta lite längre av den. Årets gran var riktigt fin i formen. Försökte hålla oss till färgskalan vitt, silver och rött. Några av sonens pärlplattedekorationer fick dock dispans...  Julgransmattan köpte jag på Rusta. Är så trött på de där säckvävsmattorna med fula tomtar på så denna kändes helt ok.
                                            image87

Efter förra helgens digra program och veckans maginfluensa tar vi det lugnt i helgen. Imorgon ska jag och storebror roa oss lite på egen hand och gå på konserthusets andra barnkonsert "Sing a long christmas - kan nog bli skoj. Hinner och orkar vi skall vi spana in NKs julskyltning också. Sedan är det bara tre arbetsdagar kvar för mig och därefter julavslutning på torsdag. Ser fram emot en lång sammanhängande ledighet för hela familjen!

Helgbjudningar

Denna helg kommer jag att spendera mycket tid i köket. Vi skall ha middag för vänner ikväll och i morgon ordnar vi lite glöggbjudning för ett annat gäng vänner. Kvällens meny blir rätt enkel. Det blir glögg och något tilltug när de kommer, har dock ej ännu bestämt vad för tilltugg.... Till middag blir det saffranspasta, enkelt och gott, god sallad med halloumi serveras till. Efterrätten har jag precis gjort, det blir pepparkakscheesecake. Följde detta recept men bytte ut digestive mot pepparkakor. Nytt recept för mig men jag tror det blir bra.
I morgon kommer vi att ha en liten buffé med små tilltugg: minipajer med äpple och skinka, parmainlindade sharonfruktsklyftor, torkade fikon med chevre, pepparkakaor med gräddädel, kokostoppar med citronsmak, saffranskaka, godis.... Är inte rikitgt nöjd så jag skall klura ut något till, ev tunnbrödstubbar med lax... Tar tacksamt emot tips på andra godsaker.
Nu ska vi iväg till systemet, glögg och vin måste inhandlas....

Vilket mörker!

Det är en mysig tid så här veckorna innan jul, det tycker jag verkligen, men herregud vad mörkt det är. Varje år överumpas man av detta mörker, mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem, även om klockan inte är mera än halv fyra....
Kan inte minnas att jag någonsin haft så hektiskt på mitt jobb som nu. Trodde att det skulle lugna ner sig efter de sista utvecklingssamtalen men det blev precis tvärtom....  Jag är så trött så det värker i kroppen när jag kommer hem på eftermiddagarna och sedan är jag som en liten trasa i soffan tills jag orkar masa mig i säng...
Idag blev det färdig fiskgratäng till middag, vilket barnen åt av som glupska vargar. Det gäller att spara på krutet.

Har dock varit effektiv vad gäller julklappsinköpen. Barnens klappar är redan inhandlade och inslagna... Gissar dock att jag inte kommer att kunna hålla mig utan måste köpa något mera åt dem innan jag är nöjd...
Vuxenpaketen är dock inte inköpta än. De andra (vuxna) i min familj tycker inte vi skall köpa juklappar åt varandra men jag är barnsligt förtjust i paket och blir uppriktigt besviken. Jag vill ha paket och jag vill ge också!!! I värsta fall får jag väl köpa några klappar åt mig själv :)

För några år sedan började jag brodera en presentkalender till barnen. Den blev klar lagom till förra december så detta är andra året barnen har den. Inte helt lätt att hitta på 48 små meningsfulla paket som inte kostar för mycket....
Paketen hängs upp dag för dag...  Skulle allt hängas upp samtidigt vet man ju hur det skulle sluta. Tomten besöker oss således varje natt. Alltid bra att ta till om barnen är lite olydiga...; )
                                         image83


RSS 2.0