Vilka är ni som läser denna blogg?

Att få läsare till sin blogg är kanske inte det enklaste. Särskilt inte då man som jag valt att vara anonym och inte gå ut med adressen till vänner och bekanta. Jag tycker ändå att jag har ett hyfsat antal läsare varje dag - det är kul! Men vilka är ni som läser bloggen, få lämnar ett avtryck i form av kommentar. Det känns lite trist för det är väldigt roligt att läsa kommentarer och få veta vilka som kikat in!

Idag är barnen hemma från dagis och har höstlov med mig. Vi har hållit oss inomhus hittills idag men det lär inte gå länge till. Vi åt frukost vid nio tiden och minder än två timmar senare frågades det efter lunch så nu är vi inne på dagens andra mål mat, mellanmålsfrukten inte inräknad.
Lediga dagar gör jag inget annat än står i köket känns det som. jag hinner bara städa undan innan nästa måltid ska fram eller förberedas....
Tiden jag inte stått i köket idag har ägnats åt legobygge med storebror. Vi har påbörjat projekt "bygga upp allt rivet lego"...


Snabbkurs i kinesiska så här på kvällskvisten....

                      image66

Boktips i höstmörkret

Höstlov! Lyx att få en veckas ledigt mitt i det värsta höstrusket. Tre av dessa dagar måste jag dock jobba in på kvällsföreläsningar o dyl. framöver, men det är det värt!  Idag, men bara idag är barnen på dagis, måste bara få en dag för mig själv och ladda batterierna lite. Har massor att fixa med här hemma men har
hittills inte ens klätt på mig. Har återupptagit läsandet av en mycket  bra bok: Flyga drake av Khaled Hosseini 

 Den är inte helt ny men jag har av någon anledning missat den tidigare. Boken är fängslande och intressant, jag har aldrig läst något liknande tidigare. Man får dessutom lära sig mycket om Afghanistan, ett land som åtminstone jag knappt känt till något om tidigare men som har en intressant historia. Har ni inte läst boken rekommederar jag den varmt.

 image65
"De oskiljbara vännerna Amir och Hassan växte upp i ett fredligt Afghanistan. De uppfostras sida vid sida men lever i helt skilda världar - Amir är rikemansson och Hassan hans tjänare. men Amir sviker sin lojale vän Hassan, och när Sovjetunionens styrkor invaderar ländet 1979 flyr Amirs familj till USA.
I Karlifornien anpassar sig Amir snabbt och lyckas skapa sig ett nytt liv. Först när talibanerna många år senare griper makten i Afghanistan inser han att minnena av Hassan och hemlandet aldirg har lämnat honom, och att han nu måste agera.
FLYGA DRAKE är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om band mellan fäder och söner, om kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står Afghanistans fascinernade och tragiska historia."

Opp amaryllis!

                    image64
Julen är i antågande, även om det är två månader kvar....Har köpt amaryllislökar av en kollega. Det är ett litet kit där man får alla tillbehör inklusive en torvbrikett att plantera löken i. Hoppas på en fin blommande amaryllis lagom till advent. Köpte även förra året och den blommade i flera omgångar med flera blommande klockor samtidigt, jättefin.

Var till Plantagen idag för att köpa tulpanlökar, tyvärr var de slut så nu får jag leta någon annastans. Hoppas jag hittar några innan det är för sent att sätta dem i jord. Plantagen hade redan julpynt och tillbehör i det oändliga  till försäljning. Gillar verkligen julen men det känns på tok för tidigt att köpa adventsljustakar redan nu... En amaryllislök räcker än så länge för mig.

Hösttrött...

Oj vad länge sedan det var jag skrev ett inlägg. Får tacka så hemskt mycket för alla kommentarer jag fått - det är jätteroligt att läsa!
Den stora hösttröttheten har hunnit ikapp mig. Har haft mycket på jobbet på sistone, har dragit igång med utvecklingssamtal och det är mycket kring det som skall förberedas. Har dessutom rörigt i min klass -  många oroliga små själar, riktiga energislukare.
Denna vecka har jag varit så utmattad när jag kommit hem efter dagishämtning av två trötta barn att jag inte orkat ägna en sekund åt matlagning. Två dagar i rad har det serverats risgrynsgröt, stekt ägg och macka till barnen till middag. .. Och de har ju ätit med god aptit. Jag kanske borde lägga ribban lite lägre här hemma, åtminstone i veckorna... ?
I morgon har jag en lång dag på jobbet men sedan är det bara en arbetsdag kvar denna vecka och då är det studiedag med intressanta föreläsningar hela dagen - tror det blir kul.
Ja, och sen har jag ju en veckas höstlov att se fram emot.... Så egentligen ska jag väl inte klaga så mycket...

Födelsedagspresenter

                              
                                   163992-61
På måndag fyller lillasyster i famljen 3 år!  Stora tjejen, förstår inte att tiden gått så fort...
Att köpa present till henne är inte särskilt svårt. Har redan köpt boken Fia och djuren på dagis av Catarina Kruusval. Den blir nog populär. Hittade även ett smurfhus och några smurfer på Barnens hus... får se om de faller henne i smaken. I helgen ska vi köpa en dockvagn till henne, det har länge varit högst upp på önskelistan. Tycker dockvagnarna är hutlöst dyra men hittade faktiskt en fin på Biltema (av alla ställen) för bara 249 kr, så den ska inhandlas.
Eventuellt blir det något litet till men My little Ponnys får vänta tills jul. Hittade även ett jättefint magnetpussel på lekmer som jag tror jag beställer hem för att ge i julklapp. Lekmer hade  massor med roliga saker, det blir nog nätshopping öfr hela slanten när det blir dags för julklappshandlandet. Förra året köpte jag faktiskt det mesta över nätet, smidigt och bra när inte tiden räcker till riktigt....

Facebook igen...

Skrev att jag registrerat mig på facebook för ett tag sedan. Trodde inte det skulle vara något för mig men nu har jag (tyvärr) blivit lite facebook beroende. Är det några fler av er bloggare som finns där, och som vill ge sig till känna... ;)

Kokböcker att inspireras av

image58

I somras köpte vi två minitavellister på Village i Linköping och de passade perfekt i vårt kök med en bok + ljuslykta på varje hylla. För tillfället är det Under valnötsträdet och Mat för stora och små som hör till receptsboksfavoriterna.

Idag surfade jag in hos en bloggfavorit och vad får jag se... jo Saravillfara har exakt samma hyllor i sitt kök.
Var bara tvungen att blogga om dett för att visa min variant , :)

Ben and Jerry´s

Måste bara berätta vad vi ska äta till efterrätt också. Ben and Jerry´s Chocolate theraphy. Har aldrig ätit den smaken förut men hur gott låter det inte med en blandning av chokladglass, chokladkakor och chokladmousse? Mmmm längtar redan!

Ingefära

Så står helgen åter för dörren. Oj vad skönt det ska bli. Här hemma råder lugn och frid för tillfället. Fredagsmys med film står alltid på agendan på fredageftermiddagarna. Idag är det Micke och Molle och salta  pinnar som gäller...
Tyvärr känns det som om jag håller på bli förkyld - igen. Det var väl cirka två veckor sedan sist.... Fick tips av en kollega om en bra huskur mot förkylningar. Riven ingefära blandat i ett glas Godmorgon apelsin och blodgrapejuice. Har precis svept ett glas, återstår att se om det hjälper...
Kvällens middag blir Utskuren biff med rotfruktsgratäng + gid sallad. Till det dricker vi ett gott rött vin.

                                                                    image57

Min "lediga" dag...

Så är det torsdag igen, herregud vad tiden går fort! Torsdagar är lika med ledig dag för mig. Åtminstone ledig i den bemärkelsen att jag inte går till jobbet. Varje torsdag storhandlar jag, städar huset och tvättar.. fullt upp med andra ord. Ibland är barnen hemma från dagis på torsdagar och då blir det inte så mycket gjort men idag är de dock där några timmar. Jag har redan storhandlat för en hel vecka framåt och skall nu samla kraft för att röja upp här hemma. Det är ett mindre kaos här efter några hektiska arbetsdagar.
Att ha ledigt så här en dag i veckan är lyx för mig och en förutsättning för att hushållet ska fungera. Det är så skönt att det sedan bara är fredag (=kort arbetsdag) och sedan helg - torsdag är med andra ord en perfekt dag för att vara ledig på!


Smurfarnas återkomst???

image56
Alla 70-talister har väl säkert varit ägare till åtminstone en smurf i sitt liv. Jag hade ett helt gäng  smurfar och ett litet smurfhus. Har dock inget direkt minne av att jag lekte med dessa. Kommer bara ihåg hur avundsjuk jag var på min kusins jättestora smurfhus...
Smurfarna är hursomhelst på väg tillbaka verkar det som. Jag noterade att de kommit in som nyheter på inreda.com förra veckan men velade in i det längsta hurvida jag skulle köpa varitt hus och några smurfer till barnen eller inte. (Lillasyster fyller år nästa vecka och storebror brukar alltid få ett paket då också så et varsitt hus kunde de kanske ha kul med tillsammans...). När jag definitivt bestämt mig för att slå till och beställa hem var husen naturligtvis slut i lager... Ska spana runt om jag hittar dessa någon annastans istället.

Bilder från inreda.com

Kyckling på fredag, det är vad jag vill ha...

Fredag igen, otroligt skönt med helg. Hela helgen är så gott som fullbokad, men bara med roliga, trevliga grejor så det känns kul! I morgon ska jag och storebror tillsammans med kompisar gå på konserthusets barnkonsert, första av fyra som vi har biljetter till. På kvällen är det middag hos vänner här i vårt område. På söndag hade vi tänkt gå på design och inredningsmässan (samt hus och hem mässan) i Älvsjö. På vägen hem är det tänkt att vi plockar upp min lillebror i stan och åker hem till oss och äter middag.

Ikväll är det dock slappande som gäller.
Middag för kvällen är Limekyckling, Recept från Arlas kokbok. En kokbok med många favoritrecept.

4 pers (jag brukar oftas dubbla receptet och frysa ner)
4 kycklignfiléer ca 500g
½-1 lime
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk honung
persilja

Tvätta lime noga. Strimla skalet. pressa ur saften. Stek kycklingen (brukar dela varje filé på längden i tre delar), salta och peppra under tiden. Lägg över kycklingen i en tjockbottnad kastrull. Häll över saten och skalet från limen. Vispa ihop vatten, creme fraiche, smulad buljong, soja och honung. Häll blandningen över kycklingen. låt koka på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med bulgur el quinoa samt en god sallad.

Detta är en av våra favoriträtter. Lätt att laga och barnen älskar det.

I glaset fick jag precis lite rödvin upphällt. i väntan på maten... Navajas crianza 2004 blir det ikväll.
                                                                                                                                                                                image55

GI metoden...

                                                                                   image54

För några veckor sedan gjorde jag ett tappert försök att börja äta GI mat. Läste på en hel del omvad man får och inte får äta. Det gick bra 3 dagar och resultatet visade sig på vågen direkt....! sen blev jag super förkyld och inspirationen tröt, hade ingen ork eller tid att leta recept så allt föll... Även om jag faktiskt inte åt gdis på 2,5 veckor (superrekord för en sockerråtta som mig...) Kändes dock trist att inte kunna följa denna diet till fullo eftersom jag verkligen tror på den så idag har jag beställt en bok för inspiration Klaras goda GI-dagar har fått goda recensioner så jag ser med spänning fram emot att få hem den och följa menyförslag och se vad som händer på vågen....

RSS 2.0