Helgplanerna

Skönt med fredag även om jag ju förstås hade önskat att denna vecka varit lite längre. Maken är på väg hemåt från jobbet tidigt idag så snart kan vi fira helg och öppna lite vin. I morgon är det tänkt att barnen ska sova hos farmor och farfar. Sonen som var så pigg i onsdags fick dock ett litet bakslag igår och är nu hängig och har ont i magen. Hoppas verkligen att han mår fint i morgon så vi kan lämna bort dem. Barnen längtar efter att få sova över och jag och maken längtar efter att få gå ut och äta på tu man hand. Vi har bokat bord på libanesisk restaurang och det ska bli så gott - älskar libanesisk mat - 16 smårätter och olika grillspett kommer vi att äta!
Ikväll skall vi äta kycklingpaj, recept från Cina som i sin tur fått recept från Sara! Låter mumsigt.
Sen är det i vanlig ordning Let´s dance... Tycker nog att bonden kan åka ut ikväll, eller Matte och Carin....

Vår i köket!

För några veckor sedan fick vi äntligen hem våra nya köksmöbler.
Vi är väldigt nöjda och framförallt glad över att äntligen ha ett tillräckligt stort bord! Vi passade även på att köpa en ny lampa till köket. Bilden blev inte den bästa... svårt att fotografera i motljus....
image107

image108

Dekorationsblommorna från Mateus hade jag hemma och passade fint nu till det gröna och rosa.


image109

Härliga tulpaner!


Nya skor!

I förrgår var jag som sagt på en shoppingtur. Med mig hem fick jag bland annat dessa skor:
image106

Känns så kul när man kan börja köpa lite vårkläder och vårskor tycker jag är extra roligt. Under vinterhalvåret alternerar jag i stort sett mellan curlingkängor och lite finare stövlar med klack. Till våren kan man köpa på sig flera par utan att det blir allt för kostsamt. Har haft liknade skor som ovan tidigare och de är ett par favoriter. Vagabond har för övrigt mycket fint just nu tycker jag.

Frisk luft

Åh vad skönt det var att andas frisk luft idag! Efter nästan en vecka inomhus blev jag bländad av ljuset när jag stack näsan utanför dörren. Kände mig så pass pigg att jag tog en tur till vårt cntrum och kollade in bokrean, köpte på mig några böcker som jag ska visa senare ikväll. Därefter hämtade jag barnen och trots att jag var lite kallsvettig och matt drog jag iväg med dem till ett annat köpcentrum en bit bort för att stilla shoppingtarmen lite. Och en del shopping blev det. Bilder kommer då kameran laddat klart :)
När vi kom hem kollade jag lite i våra rabatter och upptäckte att de små krokus och påskliljelökarna jag la ner i våras nu börjar ploppa upp ur jorden. Även tulpanerna är på gång - jättespännande eftersom jag satt en hel del lökar i höstas! Våren är snart här!!!!

Nyklippt tjej!

Lillasyster blev sååå fin i håret idag, det var värt vartenda öre :) Jag fick några timmar för mig själv i eftermiddag och känner mig, peppar, peppar, faktiskt lite bättre. Vågar knappt tro att de är sant.
Nu ska jag ta en dusch så jag blir ett trevligare middagssällskap än en pyjamasklädd sjukling. Omtänksamt av mig va? ;)
                  image105

Sysselsättning

Har faktiskt sovit hyfsat bra i natt men kände mig långt ifrån frisk när maken åkte till jobbet halv sju i morse och jag låg i soffan med morgonpigg lillasyster. Blev lite irriterad över att han inte ens frågade hur jag mådde utan bara tog förgivet att jag skulle orka med att hålla ställningarna här hemma med två halvfriska barn som långt ifrån jämt håller sams och sysslesätter sig själva. Vore ju lätt att låta tv:n rulla hela dagen men det klarar inte mitt samvete så jag fick den geniala idén att ta fram en stor rulle ritpapper och rullade ut på golvet i övre hallen. Barnen blev jätteglada och börjde rita på en gång. De höll på ca 5 minuter sen tyckte de att det var dags för ritpaus.... Suck. Pussla lite då, flaggpusslet var längesedan och ni har ju 35 andra roliga pussel, lägg en pärlplatta, gör ett halsband, ta fram alla 250 ogjorda pysselböcker, lek med barbiedockorna, bygg upp alla 2 miljoner legobitar så du får en fin legostad igen, städa upp allt som ni släpat fram de senaste dagarna, läs en bok, lek med varann.... Låt mig bara få vila lite så mår jag kanske bättre snart..... men sätt för guds skull inte på tv:n!!!

Maken meddelade i alla fall nyss att han åker från jobbet vid lunch. Får jag sova i eftermidddag kanske jag mår bättre i morgon.
Har bokat en klipptid till lillasyster. Maken får åka med henne i eftermiddag. Ringde runt till massa ställen innan jag fick napp. Vågar inte berätta att det kommer att kosta 280 spänn att få henne fin i håret... Maken kommer att bli galen när han ska betala. Och visst är det galet dyrt för en fjuttig barnklippning, kanske ska fövarna honom ändå. Han kan ju alltid försöka pruta.


Atjo atjo atjo proooosit

Med risk för att bli lite enformig men nu är vi ju djupt nergågna i sjukträsket här hemma... Lillasyster som var feberfri och pigg i helgen kom hem från dagis som en trasa idag. Febervarm, snorig och hostar som aldrig förr. I morgon blir båda barnen hemma, wish me luck....
Själv har jag förmodligen åkt på bihåleinflammation. Mina förkylningar brukar alltid sluta med det och nu har jag alla symptom man kan tänka sig.
Ska bädda ner mig under min filt i soffan och kolla på Anna Pihl. Sen är det bedtime och hopp om att få en god natts sömn till skillnad från de senaste nätterna då jag sovit urdåligt. Dels är det alltid minst ett barn som kommer och tränger ut mig i sängen och dels mal tusen tankar runt i mitt huvud och håller mig vaken fastän jag är dödstrött. Jag som alltid brukar sova som en stock är inte van med rubbad nattsömn. Usch vad det är jobbigt.




Sportlovsmåndag

Jaha, så har man sportlov då. Det var ju inte riktigt så här jag hade tänkt mig tillbringa lovet. Idag känner jag mig dock en aning bättre. Har nog ingen feber men nyser och snörvlar och snorar och hostar. Tog mig en dusch i morse och höll på svimma, känner mig ynklig och svag. Storebror är hemma han också. Han är feberfri men snorig. Lillasyster är hursomhelst pigg och glad och fick gå till dagis idag för att få lite stimulans och omväxling från denna sjukstuga. Jag tror även maken var glad att åka till jobbet i morse, han har inte gjort annat än passat på sina sjuklingar och skött markservicen hela helgen.
Så fort jag blir frisk och känner mig tillräckligt stark ska jag beta av min "att göra lista":
- Köpa vårjacka och windstopper från POP till storebror
- Fixa nytt pass till mig
- Frissan med lillasyster
- Köpa nya Cult saker till köksbordet + en vårig löpare
- Köpa nya kuddar till soffan i vardagsrummet
- Städa.... behöver jag säga att det har fallit ihop totalt här hemma nu när jag varit sjuk....

Sällskap i sjuksoffan

Jag har fått sällskap här under filten i soffan. Storebror som varit så pigg och glad kom hem från ett barnkalas i eftermiddag och var helt slut. Nu ligger han bredvid mig med värk i benen och huvudet och är alldeles kokhet. Vi har varit förskonade från influensan hittills så det kommer ju inte som en total överraskning att även vi drabbas. Men trist är det. Hoppas det är snabbt övergående.
Nog om detta.
Ikväll är det återigen melodifestivalen. Har inte varit särskilt imponerad av de tidigae delfinalerna. Vi får se vad kvällen har att bjuda på. Storebror ser fram emot att se det men vi får väl se om han orkar.

Host host snörvel

Har varit dålig på att blogga på sistone... Har dock inte haft inspiration och när jag fått någon idé och tänkt fota något är kameran urladdad...
Jag har åkt på någon form av influensa :( Lillasyster var krasslig i veckan med hög feber och halsont. Hon repade sig snabbt men jag blev smittad....) Mycket möjligt också att jag smittats av någon av mina hostiga snörvlande elever som nyser en rakt upp i ansiktet titt som tätt.... Hoppas bara jag inte behöver tillbringa hela sportlovet till sängs. Jag blir otroligt uttråkad av att ligga nerbäddad med huvudvärk, svidiga ögon, hosta och inte kunna göra något utan att bli helt matt.... Jag vill vara pigg och orka med allt som jag tänkt göra nu när jag är ledig.

Lördag kväll

Det är så himla skönt med helg. Idag har vi gjort absolut ingenting. Det enda projektet var att köpa hem lördagsgodis...
Jag har städat lite här hemma. Tvättstugan och skrivbordet i arbetsrummet var akuta katastrofområden som nu är prydliga och rena igen. Städade även ett verktygsskåp och sorterade och organiserade hundra miljoner skruvar och andra grunkor. Man kan ju tycka att det finns andra här i huset som borde fixa sånt men icke...
Nu väntar melodifestivalen och lite vin och snacks... Men först ska vildarna i säng har verkligen ett stort behov av ltie vuxentid just nu, det var länge sedan sist och det känns...
Ser fram emot några barnfria akriviteter som vi har framför oss. Nästa vecka kommer förhoppningsvis mina föräldrar och då har vi tänkt äta brunch på tu man hand och veckan därpå ska barnen sova hos farmor och farfar och då skall vi ut och äta - herregud vad skönt det skall bli.
I morgon har jag aktiviteter med lillasyster hela dagen. Först kalas hos grannflickan och sedan balett... Och sedan är denna helg slut...

Ledig torsdag

Torsdag igen vilket innebär att jag är ledig. Hade tänkt städa här hemma under de 5 timmarna barnen var på dagis men orken och lusten innfann sig inte riktigt så det är inte alls rent här hemma som jag skulle önska.
Åkte iväg en sväng och muntarde upp mig med lite shopping.
Två nya cult design ljusstakar fick bland annat följa med hem.
image101


På Ica köpte jag en ny bok som verkade bra: Midvinterblod av Mons Kallentoft. Nya tulpaner köper jag imorgon....
image102

Nar jag kom hem strök jag en bordduk och fixade upp i köket. Vi har ännu inte fått hem det nya köksbordet och stolarna. En tur till Ikea står på att göra listan...
image103

Liksom många andra gillar jag ju Cult design... På hallbyrån representeras det av en sparbössa...
image100

Nu ska jag förbereda middagen - det blir raggmunkar idag. För övrigt har det blivit tre semlor denna vecka så ikväll står även en långpromenad på agendan!


Lördag

Det var ett tag sedan jag skrev här nu... Inspirationen har inte riktigt infunnit sig och tiden har inte heller räckt till.
Idag har vi haft en riktigt skön slapparlördag. Storebror och maken var på kalas hos en grannfamilj några timmar och jag och lillasyster roade oss på egen hand. Har rensat lite i garderoberna i hallen samt städat en klädkammare, mycket välbehövligt....
Hade planerat en god lördagsmiddag men luften gick ur mig totalt när det var dags för matlagning. Inte heller maken kände för att ställa sig i köket så det fick bli hämtpizza! Händer inte så ofta i detta hus men ibland är det en enkel lösning. Till efterrätt klämde jag i mig en semla.... Ibland orkar man inte tänka på kalorier, eller hur?
Nu hoppas vi att barnen är medgörliga och somnar i tid så att vi orkar se en film ikväll. Har hyrt Brokeback mountain. Har inte sett den tidigare men tror att den är bra.

Förra helgen hittade vi äntligen en lampa till vardagsrummet.
image96


RSS 2.0