Lite shopping

Rensade lite i min garderob idag. Ingen rolig uppgift... Jag behöver nya kläder! Framförallt behöver jag lite uppiggande färger. En snabb visit in på HM online och några klick senare är en liten färgklick på väg hem till mig + en jeanskjol som jag misstänker är för liten och kort för att passa mig..... För säkerhetsskull ficl dottern två tröjor också.. Tror ni hon behöver fler??? ;)
image95

Matsedel vecka 4

Så här äter vi denna vecka:
Måndag: Uppstekta rester från söndagen (rosépepparbiffar och potatis)
Tisdag: Zuccinisoppa med bröd
Onsdag: Pasta carbonara
Torsdag: Fiskgratäng
Fredag: Bortbjudna!!!
Lördag: Kycklingpanna och potatisklyftor
Söndag: ???

Pasta carbonara

Har varit hemma idag. Vabbat. Lillasyster har varit hes rosslig i halsen men är inte särskilt påverkad i övrigt. Storebror ville absolut inte gå till dagis så han fick också stanna hemma. Vi har haft det riktigt mysigt och inte så bråkigt som det annars ofta kan vara... Båda barnen har lekt fint och tv:n har inte varit på allt för mycket... Jag har dessutom tvättat 4 maskiner och rensat upp lite klädhögar som bara legat och gett mig ångest hur länge som helst... En mycket produktiv dag med andra ord! Innan lunch åkte vi iväg en sväng och köpte hem semlor till eftermiddagsfikat. Det var premiär för mig detta år och sååå gott. Barnen var inte överförtjusta men det gjorde inget för mig att det blev lite rester :)
Middagen är nu avnjuten och vi inväntar Bolibompa. Idag åt vi Pasta carbonara. Enkelt, snabbt och gott. Barnen åt som glupska vargar.
Så här gör jag carbonara:
Koka spaghetti
Vispa lätt ihop 3 ägg och drygt 3 msk grädde samt lite riven ost (gärna parmesan men det går bra med annan ost, idag tog jag en övebliven bit som låg i kylen)
Knaperstek 2 pkt bacon, skuret i mindre bitar.
Pressa ner 2 vitlökar med baconet och stek med en stund.
Låt rinna av på hushållspapper.
Blanda sedan allt och tillsätt lite mera riven ost, hackad persilja och svartpeppar och salt om det behövs!
image94

Helgen

Helgen har varit lugn. Vi har inte haft mycket för oss alls. igår var jag inne hela dagen, blåsten och regnet lockade inte alls. Barnen och maken tog sig i alla fall en promenad till förmiddagen. Middag och vin på kvällen. Barnen somnade sen och först klocan 22.30 sov storebror, suck.... Då kollade vi på film. Bordertown med bl.a Jennifer Lopez och Antonio Banderas.
image93
Den var riktigt bra och jag lyckades hålla mig vaken genom hela filmen = gott betyg till filmen.

I  morse var det min tur att stiga upp med barnen sonm sov ända till tio i åtta. Jag fixade lite här hemma. Städade toaletterna, bytte lakan i sängarna och sorterade tvätt. Bestämde oss för att ta en skön promenad i det fina vädret, måste ju passa på när solen visar sig. Barnen var dock inte alls sugna på det utan gnällde och grinade HELA tiden. Det slutade med att maken fick ta en buss hem med dem. jag gick och köpte gott fikabröd + ett supersmarrigt nötbröd från ett närbeläget bageri sedan tog jag en rask promenad hem, jätteskönt.
Kompisar kom över på fika så vi fördrev resten av dagen i deras sällskap. aken fixade sedan goda rosépepparbiffar som vi precis avnjutit. Barnen kollar på Bolibompa och sedan är det bad och natti natti. Hoppas på att få några timmars lugn och ro innan jag själv kryper i säng.
Högt upp på önskelistan just nu står en barnfri dag. Oj vad jag behöver det, eller vi båda tillsammans snarare...

Matlista vecka 3

Så här har vår matvecka sett ut denna vecka:

Måndag: Makaronilåda med prinskorv

Tisdag: Rester från måndagen

Onsdag: Potatis och broccolisoppa
Torsdag: Risgrynsgröt....
Fredag: Laxpasta med saffran
Lördag: Kyckling med balsamvinäger och chevressås + couscoussallad
Söndag: Rosépepparbiffar med kokt potatis


Blommor i vitt

Jag älskar att plocka fram alla julsaker och göra det mysigt veckorna innan jul men så fort julhelgen är över packas tomtarna ner och jag är redo för att ta in våren i huset... Något tidigt, jag vet.
Mina julstjärnor i köksfönstret var ovanligt seglivade i år och mådde hur bra som helst när jag kände att de gjort sitt och skulle bytas ut mot fina gardenior som nu står där tills det är dag för pelargonerna... Julstjärnoran placerades ut i olika vrår i huset och har nu faktiskt gett upp...
Tulpaner älskar jag och brukar alltid ha en bukett hemma. De håller visst längre om de får ny snittyta och nytt vatten varje dag men det orkar jag inte alltid.... Vita tulpaner är allra finast och just nu går köket i svart och vitt igen.
image91

Jag köpte även en fin orkidé med massor av knoppar, även den i vitt.

image92

Skall köpa ytteligare några nya blommor i veckan, eventuellt någon fin cult kruka om jag hittar också :)


Matsedel vecka 3

Vi har fortsatt vår matplanering och så här har matveckan denna vecka sett ut:

Måndag: Lasagne rester
Tisdag:  Tomatsoppa och bröd
Onsdag: Fiskfriletter med potatismos och gröna ärter
Torsdag: Korvstroganoff med makaroner
Fredag: Ost och skinkpaj med sallad
Lördag: Toast med sallad (matig lunch borta)
Söndag: Fläskfilé från Alsace med bulgur och sallad

Längtan efter vardagen....

Trodde aldrig att jag skulle känna så här men nu ska det bli skönt att återgå till vardag med jobb och dagis igen. Alla dessa helger och den långa ledigheten börjar bli minst sagt påfrestande. Vi har försökt stimulera barnen så gott det går men nu behöver de träffa kompisar och få lite annat att göra på dagarna igen. Barnen bråkar konstant och storebror är inte kul alls just nu, gap och skrik dagen lång är det i detta hus. De har ju sovit längre än någonsin på morognarna nu och det var ju skönt med sovmorgnar men det har ju varit på bekostnad av våra lugna kvällar. Jag är så in i bomben trött på att aldrig ha lugn och ro runt mig, vi har inte ens kunnat se en film en kväll under lovet för att det aldrig blivit tyst här i huset... Jag hade verkligen behövt ett barnfritt dygn., det står högt upp på önskelistan. Men nu får jag väl "vila upp mig" på jobbet istället.... Suck, suck

Tidningsutrensning....

Jag har en last som jag inte riktigt vet hur jag ska komma till rätta med... Jag köper på tok för mycket tidningar/magasin varje månad... Vågar inte ens tänka på hur mycket pengar det går till det varje månad, varje år.....
Idag har jag gjort en liten utrensning bland Mama, Family Livning, Sköna hem, Allt i Hemmet, Plaza interiör, Hem ljuva hem, Tove, Amelia, Allt om mat, Elle a la carte, Lätt och lagat, någon enstaka Damernas värld mm mm. Herregud det ligger tidningshögar överallt i detta hem. Det värsta är att jag inte kommer ihåg att jag läst hälften av dem och då tar det ju emot att slänga....
Mattidningarna sparar jag så klart, skall köpa tidskriftssamlare till dem någon dag... Vissa inredningstidningar (de flesta) sparas i ett skåp för ev inpirationsbehov.... Men övrigt slängdes och det blev tre tunga papperskassar.
Ett nyårslöfte får nog bli att sålla lite bland tidningsinköpen framöver.... så kansek det finns pengar kvar att förverkliga alla ideér man fått från den befintliga samlingen av magasin....

Matplanering

Vi måste göra något åt våra skyhöga matkostnader och ett litet nyårslöfte är att försöka sänka dessa. Oftast är det jag som planerar, handlar och lagar all mat och då tänker jag inte alltid så himla ekonomiskt, vardagsmaten är urtråkigt tycker jag och desutom äter vi aldrig tillsammans hela familjen eftersom min man kommer hem sent nästan varje kväll.
Så här ser årets första matvecka ut:                

                     Veckomatsedel vecka 1


                      Måndag: Nyårssupé

                      Tisdag: Rester från nyår

                      Onsdag: Pasta carbonara

                      Torsdag: Palsternackssoppa med vitlöksbröd

                      Fredag: Indisk currygryta med bulgur

                      Lördag: Rester från fredag

                      Söndag: Vegetarisk lasagne


2008

Så var det nytt år igen då... Tiden rusar verkligen iväg, känns inte som om det var länge sedan vi firade in 2007.
Vi hade en lugn och mysig nyårsafton hemma med barnen. Maten blev lyckad och champagnen vad god :)
Vid tolvslaget gick vi ut coh skålade ltie med grannarna och tittade på fyrverkerierna. Vi var inte ute en lång stund och jag lyssnade med jämna mellanrum att barnen sov. När vi kom in grät dock lillasyster hysteriskt i sin säng och undrade olyckligt var vi hade varit- stackarn. Hon somnade dock snabbt om och i morse sa hon att hon hade vaknat för att den bangade så i rymden så att hon inte kunde sova...
image93

             image94image95

Förrätten är alltså toast med chèvre, ser ut som ett stekt ägg men så är alltså inte fallet ;)
Efterrätten blev också god men den gjorde sig inte alls på bild....

Idag har vi haft en lugn och skön dag. Det hade kommit lite snö till barnens stora glädje så vi drog fram pulkorna och åkte lite på det snöbeklädda gräset. Vore vekligen kul om det kom rejält med snö nu om det ändå ska vara vinter. Resten av dagen slappade vi inne. Jag har läst och sovit om vartannat - jätteskönt.
Nu är det film på gång. Bourne Ultimatum skall vi se - den är säkert bra!
Gott Nytt År!
                                      image96


RSS 2.0