Middagsbjudningar

Två middagsbjudningar skall vi hinna med innan semestern är slut, en i morgon och en på lördag. Jag tycker verkligen att det är roligt att planera middagar men känner att fantasin tryter lite grann just nu. Hittade i alla fall ett recept i senaste Buffé som jag tänkte bjuda våra gäster på i morgon Grillad fläskfilé med krämig sallad, serverad med dillkokt färskpotatis. Låter inte det gott? Nu återstår bara att fundera ut goda tilltugg innan middagen och en smarrig efterrrätt. Tips någon?

Grillad fläskfilé med krämig sallad
Buffé nr 6 2007, sid 22 Ingredienser
Portioner: 4
700 g fläskfilé
800 g färskpotatis
1 knippe dill

Marinad
1/2 dl HP-sås
1/2 dl olivolja
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta

Sallad
1 ask gula körsbärstomater (250 g)
250 g frysta, tinade haricots verts
1 bit kvibille ädelost (140 g)
1 grönsalladshuvud
1 dl rostade salta solrosfrön
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
1 1/2 msk balsamvinäger
flingsalt
nymalen svartpeppar

Tillagningstid: Över 20 min
Gör så här
1. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Rör samman marinaden. Låt köttet marinera ca 1 timme.
2. Skrubba potatisen och koka med dill.
3. Halvera tomaterna. Lägg dem och haricots verts i en skål. Smula ner osten. Plocka, skölj och låt salladen rinna av. Riv salladen i mindre bitar och lägg i skålen. Strö över solrosfrön.
4. Rör ihop crème fraiche, olja och vinäger. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen.
5. Ta upp fläskfilén ur marinaden. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar. Grilla den runt om i 10?20 minuter tills den är genomstekt. Servera med den krämiga salladen och färskpotatis.

Kommentarer
Postat av: Tea

Tilltuggstips:
Strö riven västerbottensost över utkavlad smördeg. Rulla ihop och låt ligga i kylen några timmar. Skär i centimetertjocka skivor, pensla med lättvispat ägg och grädda lagom länge (5 min?) i 225° ugen.
Skiva grekiskt lantbröd (eller helt vanlig Ica-baguette). Pensla med olivolja. Strö över lite flingsalt. Grädda gyllenbruna i 225° ugn. Låt svalna på galler. Lägg på finstrimlat hamburgerkött, ruccola och lite pepparrot.
Eneklt och gott!

2007-08-03 @ 22:06:45
URL: http://fixig.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0